Asioita, joista haluat olla tietoinen ennen kuin ostat kosmetiikkaa netistä

Kosmetiikan ostaminen netistä on suosittua useastakin syystä. Ensinnäkin netin kautta saa tilattua merkkejä, joita Suomessa ei ole saatavilla. Myös monet uutuudet saapuvat ensin verkkokauppoihin ja niissä myös esimerkiksi sävyvalikoima on laajempi. On olemassa paljon kosmetiikkamerkkejä, joita ei voi ostaa Suomen kaupoista, mutta jotka ovat hyvin suosittuja esimerkiksi kosmetiikkablogeissa ja netin meikkausvideoissa. Tämän vuoksi suomalaiset ovatkin tottuneita kosmetiikan tilaajia, sillä yleensä nämä suosikkituotteet täytyy tilata ulkomailta.

Etsi alennuskoodeja

Netissä myös hinnat ovat usein edullisempia kuin Suomessa. Kalliimmissa tuotteissa, kuten meikkivoiteissa, voi säästää kymmeniä euroja tilaamalla tuotteet ulkomailta. Tämän lisäksi kaikki nettikaupat tarjoavat usein erilaisia alennuskoodeja, joilla on mahdollista saada vielä ennestään Suomea edullisemmista hinnoista lisäalennusta. Liittymällä kosmetiikkaverkkokaupan postituslistalle saa näitä tarjouksia ja tietoa kampanjoista heti sähköpostiin. Uutiskirje kannattaa tilata vaikka roskasähköpostiosoitteeseen. Usein alennuskoodit ovat voimassa vain muutaman päivän, joten ne täytyy hyödyntää nopeasti. Alennuskoodeja kannattaa etsiä myös niihin erikoistuneilta nettisivustoilta. On hyvin todennäköistä, että jostain löytää voimassa olevan alennuskoodin, jolla voi säästää vielä jonkin verran lisää tilauksen loppusummasta. Alennuskoodikohtaa ei kannata siis jättää tyhjäksi tilausta tehdessä.

Monissa suosituissa nettikaupoissa ei ole lainkaan toimituskuluja, tai niitä ei peritä, jos tilauksen arvo ylittää tietyn summan. Jos tekee tilauksen EU:n ulkopuolelta, täytyy muistaa että paketista täytyy maksaa veroja ja tullimaksuja. Ne nostavat tilauksen hintaa, joten tämä asia kannattaa ottaa huomioon laskelmissaan ennen tilauksen tekemistä. Yleensä myös valitsemalla hitaimman postikuljetusvaihtoehdon, säästät postikuluissa.

Suosittuja kosmetiikan verkkokauppoja ovat esimerkiksi Feelunique sekä Lookfantastic. Lookfantasticin postikulut ovat ilmaiset ja Feeluniquella ne ovat ilmaiset, jos tilauksen arvo ylittää 40 euroa. Molemmissa kaupoissa on saatavilla kattavasti niin meikkejä, hiustuotteita sekä vartalonhoitoon ja ihonhoitoon liittyviä tuotteita.

 

Osta luotettavista nettikaupoista

Kosmetiikan verkkokauppatilauksia koskevat samat neuvot kuin muitakin verkkokauppoja. Ensin kannattaa varmistua kaupan luotettavuudesta. Netin kautta löytää paljon arvosteluja monista kaupoista ja jos haluaa ottaa varman päälle, kannattaa valita kauppa, joka on toiminut pitkään ja luotettavasti. Tunnettuja ja luotettavia verkkokauppoja ovat esimerkiksi Lookfantastic, Feelunique, CultBeauty, Beautybay ja Beautylish. Myös kotimaisia vaihtoehtoja löytyy kuten esimerkiksi Sokos, jolla on paljon kosmetiikkaa verkkokaupassaan sekä Nordicfeel ja Pretty.

Verkkokaupoissa on vaihtelevat palautussäännöt, yleensä kosmetiikkaa ei saa palauttaa. Tämän vuoksi tuotteisiin kannattaa tutustua etukäteen niin hyvin kuin mahdollista. Esimerkiksi oikean meikkivoidesävyn löytäminen voi olla hyvin vaikeaa ilman, että tuotetta pääsee itse kokeilemaan iholleen. Mikäli tuotetta myydään Suomessa, kannattaa käydä testaamassa sävy valmiiksi kaupassa ja tehdä tilaus vasta sitten. Jos testaaminen ei ole mahdollista, kannattaa selailla nettiä ja erilaisia kosmetiikkablogeja sekä –videoita. Useista tuotteista löytyy hyviä sävykuvia ja informaatiota. Kattavan vertailun jälkeen voi uskaltaa tehdä tilauksen, vaikkei sävyä olisi itse päässyt kokeilemaan. Oman tilauksen jälkeen kannattaa kirjoittaa tuotteesta arvostelu nettikaupan sivuille ja auttaa samalla näin muita ostajia.


Vertaile vaihtoehtoja

Eri verkkokaupoissa on myös erilaisia käytäntöjä aerosolien eli esimerkiksi hiuslakkojen tilaamisessa. Monet ulkomaiset verkkokaupat eivät toimita aerosoleja lainkaan Suomeen lähinnä lentoturvallisuussyistä. Myös hajuvesien toimituksissa saattaa olla rajoituksia. Nämä kannattaa tarkistaa etukäteen ennen kuin tekee tilauksen.

Nettikauppojen maksutavatkin vaihtelevat. Monet kotimaiset nettikaupat hyväksyvät maksamisen suoraan verkkopankin kautta. Ulkomaisissa nettikaupoissa maksutapoina käyvät yleisimmät luottokortit sekä Paypal. Nämä molemmat ovat myös turvallisia maksutapoja, sillä luottokorttiyhtiöstä sekä Paypalista voi pyytää rahat takaisin, jos tilattua pakettia ei kuulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *