Matkailun ABC – Nämä asiat sinun pitää selvittää ennen matkaa

Lähdetkö matkalle? Listasimme asiat jotka sinun olisi hyvä selvittää ennen kuin suljet kotioven ja astut kohti uutta seikkailua.

Ensimmäinen tavara on itsestäänselvyys – passi. Ilman tätä dokumenttia et pääse kovin moneen kohteeseen Euroopan ulkopuolella. Lisäksi kannattaa varmistaa, että passi on voimassa ainakin 6 kuukautta lennon jälkeen. Usein kysytty kysymys on “tarvitseeko Virossa passia?”, vastaus on kyllä ja ei. Viron matkalla pitää olla poliisin myöntämä henkilötodistus, näihin lasketaan passi ja henkilökortti – ajokortti ei siis näihin lukeudu vaikka se Suomessa käy hyvin viranomaisten kanssa asioidessa.

Ajokortti sen sijaan kannattaa olla mikäli aikomuksena on hyppää auton rattiin. Ajaessa ja muutenkin voi sattua vahinkoja sinulle ja matkatavaroillesi, siksi on hyvä olla matkavakuutus.

Valuuttaa kannattaa varata matkalle, mikäli matka suuntautuu euroalueen ulkopuolelle. Useissa maissa tänä päiväkään korttimaksaminen ei ole itsestäänselvyys ja ei ole mukava jäädä asiaa selvittää varsinkaan jos on kiire jonnekin.

Mikäli olet lähdössä jonnekin eksoottiseen paikkaan on erittäin suositeltavaa, että hoidat rokotukset ajoissa kuntoon. Hepatiitti rokotukset ovat 4 rokotuksen sarjarokotuksia ja niiden ensimmäisen osan ottaminen on suositeltavaa 4 viikkoa ennen reissun alkua.

Luottokortin hankkiminen on myös viisasta vaikka totesimmekin aikaisemmin, että korttimaksaminen ei ole kaikkialla helppoa. Luottokortti on tuki ja turva ulkomailla, mikäli oma Debit-kortti hukkuu, viottuu tai muuten maksut eivät tunnu menevän läpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *